LETNJI VASARU organizaciji Grada Novog Pazara i SSU Pendik održaće se Letnji vašar na kome će se predstaviti brojni domaći i inostrani izlagači. Po rečima Enesa Pljakića, člana Organizacionog odbora, odlučeno je da se pristupi organizaciji ove manifestacije posle  izuzetno uspešnog Novogodišnjeg vašara koje je održan prošle zime.

Vašar će se odvijati u dvorani SSU „Pendik“, ali i na okolnom teniskom terenu. „Ove godine vašar će se održati od 14. do 18. avgusta. Ovih pet dana nisu izabrani slučajno. To su, naime pijačni dani, a kraj avgusta je period godine kad se roditelji pripremaju za novu školsku godinu. Takođe, ovo je vreme kada su naši ljudi iz dijaspore u poseti, pa će ovo biti lepa prilika da povoljno pazare“, rekao je Pljakić.

Predsednik Organizacionog odbora, Seadetin Mujezinović rekao je da će sajam biti dobra prilika kako za naše građane da kupe kvalitetnu robu po niskim cenama, tako i izlagačima da se plasiraju svoju robu na najbolji mogući način. „Trudićemo se i ovoga puta da svim našim posetiocima bude prijatno, pa ćemo pripremiti i prigodan prateći sadržaj.“ Prijave za izlaganje traju do 5. avgusta, a radno vreme Letnjeg vašara će biti od 10h do 22h.